CN El Balís > Esport > COMETA GUANYADOR ABSOLUT I EN A2 DE LA RUTA DE LA TRAMUNTANA

COMETA GUANYADOR ABSOLUT I EN A2 DE LA RUTA DE LA TRAMUNTANA

El Cometa, X35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís, ha aconseguit la victòria absoluta en la XXXI edició de La Ruta de la Tramuntana celebrada el 7 i 8 de juny en aigües de la Costa Brava, alçant-se així mateix amb la victòria en la categoria A2. Per la seva part el Màgica, X-41 de Marco Corno del Club Nàutic Masnou, ha aconseguit la victòria en categoria de Tripulació completa.

PROVA 1 – EL BALÍS-PALAMÓS

En la reunió de patrons prèvia a la sortida de la primera prova, que va comptar amb la presència de Francisco Ripoll, President del Club Nàutic El Balís, el Comitè de Regata va anunciar la decisió de retallar el recorregut per motius meteorològics. Amb l’àmplia zona d’encalmades enfront del cap Begur que indicaven els comunicats per a bona part de la nit, es va prendre la decisió de situar la línia d’arribada enfront de Palamós, reduint així el recorregut de les 54 milles inicialment previstes a un total de 32,6 milles. Una vegada travessada la línia d’arribada a Palamós, els vaixells podrien arribar a motor fins a L’Escala, destí habitual de la regata i des d’on el matí del dissabte 8 partia la 2a prova de La Ruta de la Tramuntana.

La sortida de la primera prova enfront del Club Nàutic El Balís es va donar puntualment per a les 34 embarcacions inscrites a les 15:30h del divendres 7 de juny amb vent de llevant d’uns 7 nusos d’intensitat. El vent de proa en gairebé la totalitat del recorregut va suposar un repte tàctic en el qual els equips havien de triar entre el bordo de terra o el bordo de mar, considerant en tot moment que havien de posicionar-se tan bé com sigui possible abans que caigués el vent amb la posta del sol.

A les 23.50 hores el Smerit, Swan 45 de Tito Moure del Club Nàutic de Blanes, era el primer a travessar la línia d’arribada enfront de Palamós, fent-se mereixedor del Trofeu del Club Nàutic El Balís al guanyador en temps real de la primera prova. Les seves últimes milles ja es van veure marcades per l’entrada de les encalmades, que van afectar la resta dels vaixells en regata i que van provocar que l’últim vaixell a travessar la línia ho fes a les 7.48 del matí. L’esdevenir de la prova va confirmar l’encert de la decisió del comitè, ja que la reducció del recorregut va permetre que tots els vaixells poguessin finalitzar la prova dins del temps límit establert malgrat l’encalmada a la qual van haver d’enfrontar-se en l’últim tram de la prova. Una vegada aplicada la correcció de temps, el Cometa de Lluís Blanchar obtenia la victòria en la general de la primera etapa, seguit del Smerit i del Màgica.

PROVA 2 – L’ESCALA – ILLES MEDES – L’ESCALA

A les 14.00 hores del dissabte 8 de juny es donava la sortida de la segona prova, amb un recorregut, L’Escala – Illes Medes – L’Escala, de 12,8 milles nàutiques. Amb vent del nord-est que va anar augmentant de 5 a 9 nusos al llarg de la prova, es va establir una boia de desmarcatge per a posar posteriorment rumb a les Illes Medes i virar la seva boia NE de marcació. El Màgica, de Marco Corno, va passar ja primer el desmarcatge i es va mantenir al capdavant en tot moment fins a travessar la línia d’arribada, aconseguint així el Trofeu Club Nàutic L’Escala al vencedor en temps real de la prova. Després de l’aplicació dels temps compensats el Cometa, de Lluís Blanchar, tornava a fer-se amb la victòria en la segona prova, seguit del Màgica i del Xpress , XP-38 de Joel Brossa, del Club Nàutic d’Arenys de Mar.

RESULTATS COMBINATS

Finalitzades amb èxit les dues proves programades, el Comitè de Regates elaborava la classificació combinada que venia a determinar els resultats finals de la XXXI edició de La Ruta de la Tramuntana. Amb les victòries en totes dues proves el Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís, s’erigia com a clar vencedor absolut, aconseguint al mateix temps la victòria en la categoria A2. Per part seva, el Màgica, X-41 de Marco Corno del Club Nàutic Masnou, amb un tercer lloc en la prova del divendres i un segon en la del dissabte, obtenia la segona plaça en la general absoluta, així com la victòria en la categoria Tripulació Completa. El Xpress, XP-38 de Joel Brosa del Club Nàutic Arenys de Mar, amb un cinquè en la primera prova i un tercer en la segona completava el podi de la general absoluta.

L’Oreig, A-35 de Martí Gelabert del Club Nàutic Port d’Aro, i el Triplex II, Dufour 334 de Jordi Capel del Club de Vela Golfus, acompanyaven al Màgica en el podi de la categoria Tripulació Completa. Mentre que el Diabolic, Sun Fast 35 de Glen de Brouwer del Royal Belgium Sailing Club, acompanyava al Cometa i al Xpress en el podi de la categoria A2. La victòria en la categoria Promoció va ser per al Empenta, First 40.7 de Javier Rodriguez, mentre que en categoria Training va vèncer el Aral, Dehler 34 de Ferran Teva del Club Nàutic El Balís, qui també es va fer amb el Trofeu RAECY com a Capità de Iot millor classificat.

A les 20 hores es va celebrar la cerimònia de lliurament de trofeus que va comptar amb la presència de Claudia Decruz, tinenta alcalde de l’Ajuntament de l’Escala, de Gerard Marín, comodor del Club Náutic L’Escala, i d’Andrés Oliva, director de Enregata, entitat responsable de la prova. La regata, co-organitzada amb el Club Nàutic Skipper, el Club Nàutic El Balís i el Club Náutic L’Escala, compta amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de Repsol i de Ausmar, i en ella també col·laboren la Federació Catalana de Vela, la Real Assemblea Espanyola de Capitans de Iot, la revista Skipper i Nautivela. L’esdeveniment es va clausurar amb la tradicional degustació d’anxoves de L’Escala i la fideuà per a totes les tripulacions.